Fietsverlichtingsactie 2015      Logo Ik wil je zien       Logo Fietsverlichtingsactie

Op (en rond) zaterdag 31 oktober 2015 is in de regio Holland Rijnland de jaarlijkse fietsverlichtingsactie gehouden. Er is op deze zaterdag o.a. een stand ingericht aan De Vest in Alphen aan den Rijn, naast de tijdelijke bewaakte fietsenstalling, tegenover de zaterdagmarkt. Verder werkten 45 rijwielhandelaren in de regio mee aan de actie. Op al deze locaties konden fietsers die dag (of op 7 of 14 november) hun verlichting gratis laten controleren, en zo nodig laten repareren. Bij de stand in Alphen aan den Rijn kwamen meer dan 70 klanten.

Bij de deelnemende rijwielhandelaren krijgt men in de week van 2-7 november nog 10% korting op de totale kosten voor reparatie van fietsverlichting (materiaal + arbeidskosten). Details over het hoe en wat van de actie vindt u nog in een uitgebreide versie van het persbericht over de actie.


Impressie van de stand bij De Vest.

Cijfers fietsverlichting Alphen aan den Rijn

Ook in het winterseizoen 2015-2016 (september 2015 tot en met maart 2016) is er weer geteld hoeveel mensen in Alphen aan den Rijn met en zonder verlichting fietsen. De eindstand is:

1 2 3
Aantal 1599 456 114 (samen 2169)
73,7% 21,0% 5,3% (samen 100%)

Toelichting: Er wordt alleen gekeken naar de lamp die je direct ziet bij het passeren van een fiets: voorlamp bij tegemoetkomende fietsers, en achterlamp bij fietsers die je achterop rijdt of door wie je wordt ingehaald.

Voor de details van deze telling, kijk hier.

Landelijke campagne

De fietsverlichtingsactie in onze afdeling sluit aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond onder het motto `Ik wil je zien' en de campagne van de ROV's onder het motto `Ik val op'.

Persbericht


Andere verwijzingen


Laatste wijziging, 3 september 2016 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn