Fietspad Europapark verdwijnt

(nieuw, 19 januari 2011)

U heeft het misschien al in de krant gelezen: het Europapark in Alphen aan den Rijn (wijk Kerk en Zanen) wordt in 2011 heringericht. Dit heeft onder andere tot gevolg dat het tweebaansfietspad in de centrale as van het park, en de voetpaden daarnaast, verdwijnen. Er komt een groot voetgangersgebied, waar de fietsers te gast zijn. De Fietsersbond is daar niet blij mee: het betreffende fietspad is namelijk het mooiste fietspad van Kerk en Zanen.

De gemeente had ons (per ongeluk...) niet bij de planvorming betrokken. Op ons verzoek hebben we eind december 2010 alsnog een gesprek gehad. In het gesprek noemde de gemeente als reden voor het instellen van een voetgangersgebied:

De grote lijnen van het plan konden we niet meer veranderen, daarvoor was men al te ver met het plan. Helaas. Wat ons betreft was er nog wel een andere manier geweest om het park zo in te richten dat de voetgangers niet meer op het fietspad lopen. Misschien worden enkele details van het plan nog aangepast.

Overigens zitten er voor fietsers ook twee mooie kanten aan de hele herinrichting van het park:

Op de site van de gemeente Alphen aan den Rijn vindt u een tekening van de nieuwe situatie in het Europapark. Mocht deze link niet meer werken, dan kunt u de tekening wellicht vinden door zelf op de gemeentelijke site te zoeken.


Laatste wijziging, 19 januari 2011 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn