Geen fietspont bij Zegerbrug

Bij de komende afsluiting van de Zegerbrug wordt geen fietspont ingezet. De Fietsersbond betreurt dat deze suggestie door de provincie niet is overgenomen.

Van 23 juni t/m 2 juli is de Zegerbrug vanwege onderhoud afgesloten voor alle verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen dan geen gebruik maken van de brug. Per dag maken ongeveer duizend fietsers gebruik van de brug. Door de afsluiting zullen ze maximaal vijf kilometer om moeten rijden, via de Aardammerbrug in Ter Aar of de Oranje Nassaubrug in Alphen aan den Rijn.

De Fietsersbond was tevoren niet over de plannen ingelicht. Toen de plannen naar buiten kwamen, heeft de bond nog bij de provincie Zuid-Holland gepleit om een fietspont in te zetten. Helaas is de provincie daartoe niet bereid. Men denkt dat de gevolgen voor veel fietsers wel mee zullen vallen, als ze maar vroeg genoeg ge-informeerd worden.

De Fietersbond denkt daar anders over: veel van de fietsers zijn scholieren uit Nieuwkoop en Aarlanderveen die in Alphen-Noord op school gaan. Of mensen die dezelfde route rijden voor hun werk. Dan heb je niet zoveel keus.

De provincie wil met borden op de fietsroutes naar de Zegerbrug de fietsers tijdig waarschuwen voor de afsluiting. De Fietersbond heeft hiervoor nog wel enkele strategische locaties aan kunnen geven.


Laatste wijziging, 17 juni 2014 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn