Fietsersbond op pad met burgemeester en wethouder

(persbericht, d.d. 13 maart 2014)
De Fietsersbond organiseert een fietstocht met de nieuwe Alphense burgemeester Tjerk Bruinsma en verkeerswethouder Tseard Hoekstra. Hierbij zullen ze een aantal knelpunten, maar ook juist goede punten voor fietsers in Alphen aan den Rijn aandoen.

Bij zijn aantreden begin dit jaar kondigde burgemeester Bruinsma aan dat hij Alphen aan den Rijn graag op de fiets wilde leren kennen. De Fietsersbond kon deze hint niet negeren, en nodigde de burgemeester uit voor een fietstocht door de gemeente, samen met wethouder Hoekstra. Op donderdag 20 maart zal het uitstapje plaatsvinden. De Fietsersbond zet daartoe een tocht uit langs een aantal opvallende punten voor fietsers: vervelende, gevaarlijke situaties of juist zaken die voor fietsers erg fijn zijn.

Behalve dat burgemeester en wethouder hierdoor bekend raken met deze punten, kunnen ze tijdens de fietstocht ook kennismaken de Alphense afdeling van de Fietsersbond. De afdeling timmert al meer dan 20 jaar (bijna letterlijk) aan de weg, met als doel om het fietsen in Alphen aan den Rijn en omgeving (nog) aantrekkelijker te maken. Het is de gemeente helemaal niet zo slecht geregeld voor fietsers, maar het kan natuurlijk altijd beter.


Laatste wijziging, 13 maart 2014 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn