Fietsverlichtingsactie 2019            

(aangevuld, 13 december 2019)
Op zaterdag 2 november vond in onze regio de jaarlijkse fietsverlichtingsactie plaats. Je kon die dag gratis je fietsverlichting laten controleren. Als reparatie nodig was, betaalde je alleen de materiaalkosten (dus geen arbeidsloon).

De stand van de Fietsersbond in het centrum van Alphen aan den Rijn mocht 55 a 60 klanten verwelkomen. Gegeven het weer (soms regen en harde wind) en de bouwwerkzaamheden in de omgeving was dat een goede score. We hebben weer vele batterijen en lampen vervangen en lampen gerepareerd. De meeste klanten konden de stand met (weer) werkende verlichting verlaten. Twee van de klanten vielen in de prijzen. Omdat het de 25e editie van de verlichtingsactie was, ontvingen de 25e en de 50e klant speciale fietsverlichting: een setje batterijverlichting die je met een USB-aansluiting kunt opladen.

Behalve bij de stand konden fietsers ook terecht bij tientallen rijwielhandelaren in de regio. Ook zij rekenden op 2 november geen arbeidsloon voor reparatie van de fietsverlichting. In de week na de actiedag, van 4 t/m 9 november gaven zij 10% korting op de totale kosten (materiaal + arbeidsloon) van reparatie van de verlichting. Bij de rijwielandelaren in de gemeentes Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop kwamen bij elkaar zo'n 150 klanten voor de actie.

Details over het hoe en wat van de actie (inclusief alle deelnemende rijwielhandelaren) vindt u in een uitgebreide versie van het persbericht over de actie.


De stand in het centrum van Alphen aan den Rijn op zaterdag 2 november.

Fietsverlichtingsactie bij voetbalvereniging Floreant

(aangevuld, 13 december 2019)
Jongeren vormen een belangrijke doelgroep voor de fietsverlichtingsactie. Zij gaan immers vaak met de fiets naar school of de sportclub. In de winter kan het 's ochtends, op weg naar school, nog lang donker zijn. En 's avonds, naar de training van de sportclub, kan de zon al lang weer onder zijn.

Daarom organiseerden we dit jaar een extra fietsverlichtingsactie, samen met de Boskoopse voetbalvereniging Floreant. Op zaterdag 9 november, controleerden en (zo nodig) repareerden we tussen 09.30 en 13.30 uur fietsverlichting van bezoekers van de club. We deden dit samen met mensen van Floreant, op het terrein van de club, aan de Hoogeveenseweg in Boskoop.

We werkten onder dezelfde voorwaarden als een week eerder op onze stand in Alphen: bij reparatie hoefde alleen het materiaal betaald te worden. Uiteraard hielpen we ook ouders of andere bezoekers van de club. Zo bereikten we nog meer fietsers met de actie! Klanten die we niet konden helpen, konden tot en met 16 november terecht bij Hoogduijn Tweewielers. Daar kregen ze dan 10% korting op de totale kosten van reparatie van de fietsverlichting (materiaal + arbeidsloon).

Cijfers fietsverlichting Alphen aan den Rijn

Ook in het winterseizoen 2019-2020 tellen we weer hoeveel mensen in Alphen aan den Rijn met en zonder verlichting fietsen. De huidige stand vindt u hier.

Landelijke campagne

De regionale fietsverlichtingsacties sluiten aan bij de campagne van de ROV's onder het motto Ik val op!

Persbericht


Andere verwijzing


Laatste wijziging, 27 december 2019 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn