Fietsersbond bezorgd over stalling Lage Zijde

(nieuw, 20 december 2017)
De Fietsersbond maakt zich zorgen over het plan voor de bewaakte fietsenstalling aan de Lage Zijde van het centrum van Alphen aan den Rijn. Deze fietsenstalling zal in de nabije toekomst worden ondergebracht in het nieuwe gebouw waarin ook een parkeergarage en de bibliotheek worden gevestigd. Het plan voorziet in 398 rekken, echter allemaal in de vorm van etagerekken (twee lagen rekken boven elkaar). De 199 rekken op de begane grond lijken ons niet voldoende. We stuurden daarom op 20 december 2017 een brief naar de gemeente.

Verbetering `tijdelijke' stalling

(aangepast, 31 maart 2015)
Vanwege de verhuizing van de Alphense zaterdagmarkt naar het Aarplein moest de bewaakte fietsenstalling aan De Vest ook verplaatst worden. Omdat het ernaar uitziet dat de stalling geruime tijd op de nieuwe (tijdelijke?) locatie zal blijven, hebben we de gemeente in april 2014 in een brief gevraagd om enkele verbeteringen aan te brengen.

De gemeente liet ons enkele maanden later weten dat ze het eigenlijk wel eens was met de punten die we in onze brief noemden. Echter, omdat de plannen voor de Lage Zijde nog niet `voldoende uitgekristalliseerd' waren, konden de mogelijke verbeteringen nog niet direct gerealiseerd worden. De Fietsersbond begrijpt dat je geen dure stappen gaat nemen, als je er rekening mee houdt dat over een paar maanden alles weer anders wordt. Toch hadden bepaalde maatregelen volgens ons best snel en goedkoop uitgevoerd kunnen worden. Hoe dan ook, in februari 2015 is de bewaakte fietsenstalling dan toch naar achteren verplaatst (zodat er beter zicht is vanuit de uitgang op het autoverkeer) en vergroot.


Laatste wijziging, 20 december 2017 - http://www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn